TRABZON / VAKFIKEBİR - Fevziye Ortaokulu

UZAY YOLCULARI İLE BULUŞMA

Okulumuz 6/A ve 8/B öğrencileri GUHEM (Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi) TUA (Türkiye Uzay Ajansı) ortaklığında Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen online etkinliğe katıldı.

Etkinlikte öğrenciler Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek ilk Türk vatandaşları olan Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever ile tanışma fırsatı buldular. Ülkemizin ilk uzay yolcuları etkinlikte çocuklara kendilerini tanıttı, uzay yolculugu için görmüş oldukları eğitim süreci hakkında bilgi verdi. 14 gün sürecek görevde yerine getirilecek 13 bilimsel deneyden bazıları hakkında bilgiler verdiler. Bursa'da dünyadan 71 astronotun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte edindikleri deneyimler hakkında bilgi verdiler. Ayrıca etkinlik öncesinde öğrenci ve öğretmenler tarafından gönderilmiş olan bazı sorulara da cevap verdiler. Acil durum anında neler yapmaları gerektiği, ilham aldıkları kişiler, nasıl hissettikleri, gençlere tavsiyeleri sorulardan bazıları idi.

11-10-202311-10-202311-10-2023

Yayın: 11.10.2023 - Güncelleme: 11.10.2023 11:36 - Görüntülenme: 90